Polityka Prywatności

Polityka prywatności

Urząd Miasta Bolesławiec przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających serwisy w domenach należących do Urzędu. Poniższy tekst określa zasady korzystania z naszych serwisów oraz ich politykę prywatności.

1.      Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszych stronach internetowych automatycznie zbierane są anonimowe dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą  telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, itp.

2.      W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zbierane podczas rejestracji służą wyłącznie do zalogowania się do naszych serwisów.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w naszych serwisach internetowych oraz zbierania danych demograficznych.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytania.

W przypadku kontroli Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Urzędu zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

W przypadku naruszenia zasad korzystania z naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

3.      W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli kontaktowałeś się z nami, możesz od nas otrzymać odpowiedź drogą e-mailową lub w inny sposób.

4.      Wykorzystanie plików cookie ("ciasteczek")

Nasze serwisy internetowe wykorzystują pliki cookies, tzw. "ciasteczka". Z ich pomocą tworzone są anonimowe statystyki użytkowania serwisu. Służą one także do zapamiętywania preferencji użytkownika. Wykorzystywane pliki cookies nie zawierają żadnych danych osobowych

5.      Statystyki serwisu

Serwisy gromadzą anonimowe dane dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu w serwisach, np. określenie popularności poszczególnych części serwisów.

6.      Funkcje "Podziel się, udostępnij..."

Funkcje "Podziel się, udostępnij..." umożliwiają przesyłanie informacji o naszych stronach do serwisów społecznościowych Facebook, Google+ i Twitter. Działają one w oparciu o usługi udostępnione przez administratorów tych serwisów. Szczegółowe zasady dotyczące polityki prywatności tych usługi znajdują się na ich stronach.

7.      W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Gdy przekazujesz nam swoje dane osobowe, komunikacja między Twoim komputerem a naszymi serwerami jest zaszyfrowana za pomocą protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

8.      Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

9.      Kontakt

Instytucja zbierająca dane: Urząd Miasta Bolesławiec, ul.Rynek 41, 59-700 Bolesławiec.

 

Chrome (Google) - http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

Firefox (Mozilla) - http://support.mozilla.org/pl/kb/W%C5%82%C4%85czanie%20i%20wy%C5%82%C4%85czanie%20obs%C5%82ugi%20ciasteczek

Internet Explorer (Microsoft) - http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/block-enable-or-allow-cookies

Opera (Opera Software) - http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html

Safari (Apple) - http://support.apple.com/kb/PH5042

 

Urząd Miasta Bolesławiec nie ponosi odpowiedzialności za strony zewnętrzne, do których prowadzą odnośniki  ze stron Urzędu Miasta Bolesławiec.  Po przejściu na zewnętrzne strony należy zapoznać się z polityką prywatności na nich umieszczanych.

 

 

Wytworzył:
Maxus
(2013-04-24)
Udostępnił:
Dariusz Rutyna
(2018-05-25 12:00:24)
Ostatnio zmodyfikował:
Dariusz Rutyna
(2018-05-25 12:01:39)